Eerste Achterhoekse Uitvaartbeurs in Wehl – een impressie

Eerste Achterhoekse Uitvaartbeurs in Wehl – een impressie
27 maart 2015 Keramiek voor Buiten

Op 22 maart 2015 organiseerde Thea Koster van Dorjee Uitvaartverzorging de eerste Achterhoekse Uitvaartbeurs. Deze beurs werd gehouden net buiten Wehl, vlakbij Doesburg in een schitterend gebied. Plaats van handeling Partycentrum OldeBeth. Een begrip in de omgeving. Koude wind en een voorzichtig zonnetje weerhield belangstellenden niet om deze mooie lokatie te bezoeken.

OldeBeth in Wehl toneel van de eerste Achterhoekse uitvaartbeurs

Op bovenstaande foto is te zien dat belangstellenden in de grote zaal mooi de ruimte hadden om zich te laten informeren. In een boog langs de standhouders. Er werd muziek gespeeld.

Eerste Achterhoekse uitvaartbeurs in Oldebeth te Wehl

Het voordeel van een dergelijke beurs is dat je je eens rustig zonder tijdsdruk kunt laten informeren over alles rondom sterven en overlijden. Wat gebeurt er met mijn huisdier? Hoe gaat het met de financiën? Ik wil niet in zo’n nare houten kist. Welke vormen van asbestemming zijn er nog meer? etc etc

Ook fotografie en video vertegenwoordigd op de eerste achterhoekse uitvaartbeurs

Steeds meer fotografen en filmmakers leggen zich toe op “rouwfotografie”. Eigenlijk heel logisch. We willen alle momenten in ons leven vastgelegd hebben. Waarom ook niet de minder mooie momenten. Bij een bezoek aan een dergelijke beurs kun je kennismaken met de belangrijke aspecten ook op het gebied van rouwverwerking. Het kan als heel vervelend ervaren worden dat iemand je verdriet opneemt. In de praktijk echter blijkt dat de beelden een helende werking kunnen hebben.

urnenvanhout op de uitvaartbeurs in wehl

En wat doet deze set lampen dan op een uitvaartbeurs? Asbestemming komt in allerlei soorten en maten. Naast het uitstrooien van as op de daarvoor bestemde strooivelden zijn er tal van manieren. Hier afgebeeld zijn het urnen van hout, die desgewenst als lamp kunnen dienen. Veel mensen houden veel liever de urn van hun dierbare thuis, maar bezoekers zijn niet altijd gecharmeerd van het idee. Tijdens de beurs kun je al die gedachten op je in laten werken om later je wensen te bepalen.

Oldebeth in Wehl

En zo waren er nog vele vele standhouders. Zie hiervoor de speciale pagina (klik op de link) http://www.dorjeuitvaartzorg.nl/achterhoekse-uitvaartbeurs Hierop zijn alle standhouders te vinden.

Is getekend

Annette de Vos tNC. Eigenaar van Keramiek voor buiten. Keramiek voor buiten koopt en verkoopt de zogenoemde Famous French Ceramic Flowers. Handgemaakte bloemen en producten van hoogwaardig keramiek. Het product is bestand tegen vorst en daarom uitermate geschikt om langdurig buiten te staan. Annette de Vos treedt tevens op als beschermvrouwe van dit unieke Franse product en zet zich in voor het beheer en behoud van begraafplaatsen.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*