Bestelling en levering

 • Kan ik ook een andere kleur bestellen?

  Ja, dat kan. Als u een bloem, boeketje of anderszins heeft uitgezocht, maar u wilt toch een andere kleur of andere kleurensamenstelling, dan kan dat. Kijk ook eens in de categorie Specials. Hier staan ook producten, die op verzoek werden besteld. Neemt u in ieder geval direct contact met ons op via het contactformulier. U dient bij bestelling dan wel rekening te houden met een meerprijs.

 • Wat is de levertijd van de bloemen?

  Indien op voorraad binnen 2 werkdagen. Anders 4-6 weken. Kruizen en kransen 6-8 weken. Voor bijzondere bestellingen (Specials) geldt een levertijd in overleg.

   

Over de bloemen

 • Kan ik de bloemen ook binnen zetten?

  Ja, natuurlijk! Veel mensen in Nederland zeggen, dat ze de bloemen veel te mooi vinden om ze buiten neer te zetten. Ze kunnen ook prima binnen en staan prachtig in het interieur. Maar de kwaliteit van de bloemen is dusdanig dat ze juist heel goed buiten kunnen zijn. Jaar in, jaar uit.

 • Maakt u de bloemen zelf?

  Nee, deze bloemen worden in Roemenie gemaakt. Het is echter een Frans product. Enige jaren geleden heeft de Franse leverancier een fabriek in Roemenie gebouwd. Enerzijds vanwege het lagere arbeidsloon, maar voornamelijk anderzijds omdat het ambacht in Frankrijk “uit de mode” raakt. In die zin dat goede handarbeiders er niet voor handen zijn. Het maken van de bloemen is een ambacht.

 • Zijn de bloemen niet erg breekbaar?

  Nee, de bloemen zijn van dusdanig hoge kwaliteit dat ze niet snel zullen breken. Althans niet door de weersomstandigheden, zoals bijvoorbeeld wisselende temperaturen.

  De bloemen zijn gemaakt van een kleisamenstelling van zeer hoge kwaliteit en worden gebakken op zeer hoge temperaturen. Ze hebben gewicht en vallen daardoor niet snel om. Ze zullen breken als er mee wordt gegooid en ze tegen elkaar aantikken. In Frankrijk en Belgie liggen deze bloemen decennia lang buiten en trotseren er weer en wind.

 • Zijn de bloemen geschikt voor het Nederlandse klimaat?

  Ja, De bloemen van Keramiek voor buiten zijn geschikt voor het Nederlandse klimaat. Vandaar ook de naam Keramiek voor buiten.

  Het keramiek is bestand tegen vorst. Bloemen van deze kwaliteit zijn in heel Frankrijk te vinden, dus ook in Noord-Frankrijk. In Frankrijk is zijn de bloemen heel bekend als grafdecoratie. Niet alleen in Frankrijk, maar ook in Belgie kom je ze veel tegen. Net als in het zuiden van Nederland. Maar ook in Noord-Nederland zijn al diverse oude kransen te vinden voor de regelmatige bezoeker van de begraafplaats.

 • Wat is een sokkel?

  Een sokkel is eigenlijk een voetstuk van een standbeeld. De sokkel verwijst hier naar het voetstuk waar de bloem op geplaatst is. Wij hebben de letterlijke Franse vertaling overgenomen: socle.

  Op begraafplaatsen in Nederland zijn veel sokkels te vinden. Zowel van natuursteen, als van beton. Ze zijn vierkant met een gat er in. Hierin kon een vaasje met bloemen in geplaatst. Deze sokkels staan nu vaak leeg. De bloemen van Keramiek voor buiten passen heel goed op deze sokkels.

 • Verkleuren de bloemen ook door de zon?

  Nee, de bloemen verkleuren niet door de zon of andere weersinvloeden. De kwaliteit van de glazuur is dusdanig dat de kleuren niet veranderen. Ze zijn kleurecht.

  Deze bloemen blijven decennia lang goed. In weer en wind. Wel is het zo dat na vele jaren de invloeden van buiten af zichtbaar kan zijn. Dit hangt ook af van de plaats van de bloemen en de hoeveelheid neerslag. Regen maakt de bloemen weer schoon. Te weinig zon en een vochtige omgeving maakt dat er wel eens mosvorming kan optreden. Na een reinigingsbeurt blijken de kleuren weer gewoon mooi helder.

 • Hoe maak ik de bloemen schoon?

  Afspoelen met water is doorgaans voldoende. Meestal zal de regen dit werk voor u doen. Als de bloemen onder een boom staan willen er wel eens dode bladeren op het keramiek vastplakken. Deze weken makkelijk los door afspoelen met water. Ook dit kan door regen gebeuren. Ook gewoon stof laat zich makkelijk met water verwijderen. Doorgaans is het keramiek zo glad, dat stofdeeltjes door de wind worden weggeblazen. Het is dus eigenlijk een onderhoudsvrij product.

 • Kan ik de kruizen en kransen ook ophangen?

  Ja, de kruizen en kransen kunnen worden opgehangen. Er is ruimte voor een haak. Overigens kunnen de meeste bloemen worden opgehangen. Daarnaast kunnen de bloemen met lijm of cement horizontaal of verticaal worden bevestigd.

 • Waarom zijn de graven in Frankrijk zo rijk gedecoreerd?

  Het is in Frankrijk gebruikelijk dat niet alleen naaste familie, maar ook neven en nichten, vrienden, buren en collega’s de overledene eren met een bloemstuk van keramiek. Dit verklaart ook waarom op de Franse graven, zoveel van deze bloemen te vinden zijn. Ook zijn er veel familiegraven en voor elke overledene ligt er een herdenkingsobject.

  Tel maar eens op hoe vaak u in Nederland of Belgie een bloemetje bij het graf neerlegt. Als deze bloemen niet zouden verwelken, zouden de graven in Nederland net zo rijk gedecoreerd zijn als in Frankrijk. Toch?!

 • Waar worden de Bloemen van Keramiek gemaakt?

  De bloemen van Keramiek voor buiten worden tegenwoordig in Roemenie gemaakt. Het blijft echter een Frans product. De fabriek met de grote ovens is door de Fransen in Roemenië gebouwd. Nog steeds worden de bloemen met de hand gemaakt. In de fabriek worden ze gedroogd, geglazuurd en gebakken. Omdat de baktemperatuur rond de 1250 graden is vallen ze onder de noemer steengoed. Let op: Er worden verschillende definities van steengoed gebruikt. De bloemen van Keramiek voor buiten zijn van hoogwaardige klei gemaakt en op zeer hoge temperaturen gebakken. Daarom zijn ze ook bestand tegen vorst.

 • Zijn de bloemen bestand tegen vorst?

  Ja, de bloemen zijn vorstbestendig. Na aankoop ontvangt u zelfs een garantiebewijs. Mocht binnen 3 jaren na aankoop vorstschade zijn opgetreden, dan ontvangt u een nieuwe bloem.

  Dit keramiek is van Franse origine en wordt tegenwoordig in Roemenie, maar nog steeds met de hand gemaakt. Het heeft een ISO certificering. Dit houdt in dat het keramiek getest is en goed bevonden. In gebakken toestand absorbeert het keramiek geen water. Daarbij zijn de bloemen zo gemaakt dat het water eruit en er af kan lopen. Bij bevriezing knappen de blaadjes niet direct. Ze zijn dus gegarandeerd bestand tegen vorst.

Over Keramiek voor buiten

 • Worden ze niet snel gestolen?

  Deze vraag is eigenlijk niet te beantwoorden.

  Kijk, de oorsprong van deze bloemen ligt op de begraafplaats in Frankrijk. Echte bloemen waren vroeger niet te krijgen en veel te duur. Men is toen gaan kleien, er zijn fabrieken ontstaan, het procede is verbeterd en het werd een onderdeel van de Franse cultuur: keramieke bloemen leggen bij het graf in plaats van verse. In Frankrijk worden de keramieken bloemen eens in de zoveel tijd ook vervangen door een nieuw exemplaar. In Frankrijk is de grafcultuur anders dan in Nederland. Normen en waarden zijn ook anders. In Nederland horen wij vaak: “Veel te mooi om buiten te zetten” en “Oh, dat wordt zo gestolen”. Toch zijn er genoeg plekken waar onze bloemen mooi, en in alle rust nog steeds buiten liggen. En bovendien: de bloemen kunnen ook vast worden gemaakt, zodat de nieuwsgierige Nederlander ze niet op kan pakken en kan “lenen”.

 • Waar kan ik Keramiek voor buiten vinden?

  Keramiek voor buiten is gevestigd in Eelde, maar overal in Nederland en daarbuiten actief. U mag een email sturen en u mag gerust bellen voor een afspraak. Wij zullen u altijd eerst verwijzen naar de verkooppunten bij u in de buurt. Anders komen wij graag bij u langs om de Bloemen van Keramiek te laten zien en voelen.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*