Trip down memory lane 2014 – Keramiek voor buiten

Trip down memory lane 2014 – Keramiek voor buiten
29 december 2014 Keramiek voor Buiten

In de winter van 2012 beklom ik samen met mijn schoonzus de trappen, die leiden tot een klein kerkje in Zuid Frankrijk. Samen bezochten we het omliggende kerkhof en waren overweldigd door de prachtige rijk gedecoreerde graven. Begin 2013 was Keramiek voor buiten een feit.

Majolica wreath contaning the Famous French Ceramic Flowers

En nu aan het einde van 2014 blikt Keramiek voor buiten terug op het tweede jaar. Een jaar waarin we ons best hebben gedaan om

1. de producten van Mahieu (www.mahieu.com) in Nederland te promoten,

2. meer aandacht te vragen voor het beheer en behoud van begraafplaatsen in Nederland,

3. via onder andere social media aandacht te vragen voor dit unieke Franse cultureel erfgoed.

Bloemen van keramiek voor de graftrommel op de Noorderbegraafplaats te Assen

In 2014 schreven we onder andere blogs over de Planten voor het graf, Wie is verantwoordelijk voor de verzorging van het graf en uitten we onze ergernis over de urnenmuur. In dit geval de urnenmuur van Eelde. En eind 2014 verscheen een artikel over keramiek in het decembernummer van De Terebinth.

Keramiek voor buiten interviewde Jen van Wijngaarden, de huisfotograaf, en deed verslag van een van haar reizen door Zuid-Afrika. Ook de gastvrijheid van Reinhart Orchideeën uit Haren kan niet onvermeld blijven.

Hoe mooi was het om te zien en mee te maken hoe de inspanningen van Lucas Ocken en de zijnen hebben geleid tot het daadwerkelijk opknappen van de Noorderbegraafplaats in Assen. Een bewijs dat de aanhouder wint, maar ook mooi om te zien hoe een groep vrijwilligers belangeloos, met liefde en gedeelde interesses elkaar vindt op de dodenakkers.

Ondertussen werden in Nederland de nodige kilometers gereden om zoveel mogelijk natuursteenbedrijven en andere ondernemers in de uitvaartbranche kennis te laten maken met het Franse keramiek. Net als bij de consument geldt dat je het product graag wilt zien en voelen alvorens je tot aanschaf over gaat. Daarnaast werd de Natuursteenvakdag bezocht en de VTU-vakdag. Keramiek voor buiten presenteerde zich op de diverse uitvaartbeurzen in het land.

Urn met majolica roos

Eigenlijk was er te weinig tijd in het afgelopen jaar: de website is aan een update toe, via social media kan nog veel meer bereikt worden, de stand is aan een update toe, verdere professionalisering is nodig en de voorbereidingen voor een crowdfunding traject moeten in gang worden gezet. Maar ach, voor 1 ding hoeven we niet bang te zijn: Deze bloemen raken niet uitgebloeid.

Is getekend

Annette de Vos tNC, eigenaar van Keramiek voor buiten. Ik koop en verkoop de zogenoemde Famous French Ceramic Flowers (#famousfrenchceramicflowers) en treed op als beschermvrouwe van dit Franse handgemaakte product, dat bestand is tegen vorst. Daarnaast zet ik mij in voor het beheer en behoud van begraafplaatsen in Nederland.

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*